Google, Microsoft і Meta під час виборів маркуватимуть контент, створений ШІ

Провідні компанії в галузі штучного інтелекту (ШІ) планують укласти угоду для виявлення і маркування створеного ШІ контенту під час цьогорічних виборів у світі. Про це повідомило видання The Washington Post.

Угоду створили Google, Microsoft, Meta, OpenAI, Adobe і TikTok. В рамках цієї угоди компанії розроблять технологію для виявлення, маркування та контролю зображень, відео та аудіозаписів, створених штучним інтелектом.

«Штучно створений контент може ввести в оману виборців перед виборами в багатьох країнах цього року», - зазначає видання.

Зазначається, що оманливий виборчий контент, створений за допомогою ШІ, може підірвати довіру до виборчих процесів. Видання також повідомило, що платформа X не підписала угоду.

«У вирішальний для світових виборів рік технологічні компанії працюють над угодою щодо боротьби з оманливим використанням ШІ, спрямованим на виборців. Adobe, Google, Meta, Microsoft, OpenAI, TikTok та інші спільно працюють над досягненням цієї спільної мети, і ми сподіваємося завершити роботу і представити деталі на Мюнхенській конференції з безпеки в п'ятницю», - заявив представник Microsoft Девід Кадді.

Видання повідомило, що контент, створений штучним інтелектом, вже використовувався у виборчих кампаніях по всьому світу. Наприклад, минулого року в рекламі на підтримку вже відданого кандидата в президенти США Рона Десантіса, штучний інтелект імітував голос Дональда Трампа. В Пакистані кандидат у президенти Імран Хан використовував штучний інтелект для виголошення промов з в'язниці. У січні бот від імені президента США Байдена закликав людей не голосувати на праймеріз у Нью-Гемпширі, використовуючи згенеровану штучним інтелектом версію голосу Байдена.

Використання штучного інтелекту для створення фальшивого контенту ускладнює верифікацію. Це дає російській пропаганді більш досконалий спосіб поширювати дезінформацію та пропаганду, створюючи сценарій, в якому дуже складно відрізнити достовірні новини від фальсифікацій.

Читайте також:

  • Маск заявив, що штучний інтелект може призвести до вимирання людства
  • Євросоюз узгодив регулювання штучного інтелекту
  • Розробники ChatGPT виявили відкриття, що може загрожувати людству
  • Як фейки, створені штучним інтелектом, забруднюють інформаційний простір