Google, Microsoft і Nucor співпрацюють у розробці чистої енергії

Логотипи Google, Microsoft і Nucor
Логотипи Google, Microsoft і Nucor

Google, Microsoft і Nucor Corporation оголосили про співпрацю у розробці нових бізнес-моделей та об'єднанні попиту на передові технології чистої електроенергії. Вони планують прискорити розробку новаторських проектів, включаючи ядерні та геотермальні технології, чистий водень та довготривале зберігання енергії. Цим компанії хочуть залучити постачальників технологій, розробників, інвесторів та комунальні підприємства для співпраці над цими проектами.

За даними Міжнародного енергетичного агентства, для надійної декарбонізації електромереж необхідні чисті технології та сучасні системи зберігання енергії. Google, Microsoft і Nucor вважають, що новизна та ризики у ранніх проектах ускладнюють отримання фінансування для цих технологій. Вони сподіваються, що шляхом розробки нових комерційних структур та планам поєднати попит трьох найбільших покупців енергії, вони зможуть зменшити ризики для комунальних підприємств та забезпечити необхідні інвестиції для впровадження цих проектів до 2030-х років.

Пілотні проекти в США

Компанії спочатку зосередяться на північноамериканських регіонах, де вони планують реалізувати пілотні проекти з передовими технологіями. Вони будуть працювати над угодами з виробниками технологій, які знаходяться на початку кривої витрат, впливати на політиків та розробляти нові тарифні структури для партнерів з постачання енергії та комунальних служб.

Google, Microsoft та Nucor поділяться своїми досвідами та залучать інші компанії до реалізації проектів чистої електроенергії.

Читайте також