Google оновить Maps, щоб запобігти доступу влади до історії місцезнаходжень

Google Maps забезпечить більшу приватність користувачів

Компанія Google планує внести зміни до функціоналу Google Maps, які ускладнять правоохоронним органам доступ до інформації про локацію користувачів. Починаючи з 2024 року, історія переміщень користувачів буде зберігатися локально на їхніх пристроях, а не на хмарному сервері. Це нововведення відповідає закликам щодо зміцнення приватності. Зараз правоохоронці можуть отримувати доступ до агрегованих даних про місцезнаходження за допомогою географічних ордерів.

Google оголосив, що оновлення буде запущено у наступному році для пристроїв на Android та iOS. Користувачі отримають сповіщення, коли воно буде доступне. Крім того, компанія скоротить термін автоматичного видалення даних про локацію з 18 місяців до трьох.

Також буде введена можливість користувачам створювати зашифровані резервні копії історії переміщень в хмарному сховищі Google, якщо вони бажають зберегти її після заміни пристрою.

Додамо, що Google також представив рейтинг найпопулярніших запитів українських користувачів у 2023 році. Серед ключових моментів були запити "Карта повітряних тривог", "Графік відключення світла" та "Пригожин". Також серед трендових запитів були "Deep State", "Ізраїль" та "Каховська ГЕС".