Готовий іти захищати Україну: бойовий льотчик, учасник Другої світової відсвяткував 101-й день народження

Готовий іти захищати Україну: бойовий льотчик, учасник Другої світової відсвяткував 101-й день народження

Бойовий льотчик з Кропивницького Павло Кононов святкував своє 101-річчя. Він щодня слідкує за новинами з передової та радіє кожному відвоюванню української землі. Кононов заявив, що, якби мав змогу, готовий захищати Україну.

У свій день народження Кононов отримав привітання від заступника міського голови Сергія Колодяжного, представників департаменту соціальної політики та ветеранської організації.

Павло Кононов був льотчиком під час Другої світової війни. Він почав воювати в 18 років, коли у нього тривали навчання в Одеському авіаційному училищі.

«Згадую про свого бойового командира. Він умів жартувати і після кожного вильоту дозволяв пілотам випити бойові сто грамів, а це означало, що для цього пілота повернення було обов'язковим», - розповів Кононов.

Під час періоду війни Кононов здійснив 80 бойових вильотів і отримав нагороди за свою мужність. Після перемоги він перебував у Чехії, в місті Брно.

Після повернення з війни Кононов продовжив службу в Повітряних Силах як пілот-випробувач. Він працював до виходу на пенсію із викладання машинобудівного технікуму.

У свої 101 рік Кононов щодня слідкує за подіями на війні. Якби його здоров'я дозволяло, він готовий захищати Україну.

На питання про секрет свого довголіття Кононов відповів: «Живи просто, проживеш сто років. Отак і я живу, не рахуючи роки».

Найголовніше свято для Кононова - День Незалежності. Він бажає, щоб Україна була незалежною, з власними кордонами, і щоб люди жили та працювали на користь своєї країни.

У свій день народження він обіцяє зустріти гостей і наступного року.

Раніше Наталія Тарабалка, мати загиблого пілота Степана Тарабалки, долучилася до Корпусу військових капеланів.

Відомо, що Степан Тарабалка був героєм, якого нарекли «Привидом Києва». Він загинув у бою. Після цього командування Повітряних сил ЗСУ заявило, що «Привид Києва» - це символ пілотів, які захищали столицю, а не конкретна особа.

Читайте також: