Готував ракетний удар по військових шпиталях на Черкащині: затримано агента розвідки РФ

Служба безпеки України повідомила, що викрила агента російської воєнної розвідки, який готувався до атак на Черкаську область. Головним завданням зловмисника було знаходження залізничних станцій, які переправляють військову техніку ЗСУ на фронт, а також отримання координат складів з озброєнням і боєприпасами українських військ.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

За допомогою отриманих від агента даних, російські окупанти планували враження по українських об'єктах. Вчасно виявлення та затримання агента допомогли українським військам підготуватися і уникнути вогневого ураження. Затримання здійснили співробітники СБУ, які знайшли докази злочинних дій агента в його помешканні. Фігурант отримував "зарплату" за виконані завдання на свій банківський рахунок.

Наразі затриманий повідомлений про підозру за статтею 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Хоча російська розвідка намагалася діяти анонімно через анонімні чати у месенджерах, Служба безпеки змогла виявити і затримати агента.

Загарбники збиралися використати цю інформацію для планування ракетно-дронових ударів по українських об'єктах.

Органи спецслужби продовжують розслідувати справу, а затриманому загрожує довічне ув'язнення за вчинені злочинні дії.

Інші затримання зрадників

Раніше Служба безпеки України також затримала зрадника, який намагався передати розробки з кораблебудування Росії та Ірану.