Графіки відключень світла 12 липня: невтішна новина від «Укренерго»

Графік відключення електроенергії в Укренерго
Графік відключення електроенергії в Укренерго

Україна продовжує боротися з проблемами в енергосистемі через аномальну спеку. Обленерго буде застосовувати черги відключень протягом всієї доби. Про це повідомило Укренерго.

З 14:00 до 24:00 будуть застосовані чотири черги графіків погодинних відключень, а в інші години - три черги. Споживачі кожної області, крім об’єктів критичної інфраструктури, розділені на шість черг. Чотири черги означають обмеження до 70% споживачів, а три черги - обмеження для половини споживачів. Графіки відключень можна знайти на сайтах обленерго або на їхніх сторінках у соціальних мережах.

Причиною проблем є аномальна спека в Україні та Європі, разом з дефіцитом енергії в українській енергосистемі внаслідок російських атак. Починаючи з початку року, Росія здійснила вісім атак на енергосистему України, в результаті чого країна втратила 9 ГВт виробничої потужності. Це приблизно так само, як споживання влітку у таких країн, як Нідерланди, Фінляндія, Словаччина та країни Балтії разом.

Температура в країні перевищує +33 С. Споживання електроенергії продовжує бути високим і перевищує наявну потужність в системі для його покриття.

Читайте також