Грецький Консул у Херсоні отримав найвищий титул Вселенської Патріархії

Пантеліс Бумбурас стає Архонтом за велику підтримку України

Пантеліс Бумбурас отримав високу нагороду від Вселенського Патріарха Варфоломія I за його внесок у підтримку українського народу та Церкви. Саме у Соборі Святого Великомученика Георгія Побідоносця в Константинополі відбулося урочисте вручення титулу Архонта.

Ви дбаєте про братів у потребі, а особливо, протягом останніх двох років, про багатостраждальний, відважний і побожний український народ. Ця практична підтримка і любов виявляє велич душі, яка завжди перевищує людську міру. Ви сприяєте будівництву, ремонту та реставрації святих храмів, побожно підтримуєте діяльність святих митрополій та парафій. Церква потребує таких людей

Архонт - це найвища нагорода в Православній Церкві, яку отримують миряни за їхню видатну службу Церкві та громадянам. Пантеліс Бумбурас прийняв цю нагороду як особливу честь та зобов'язання далі відстоювати права Церкви-Матері.

Варто відзначити, що Пантеліс Бумбурас - грек, але він отримав цю нагороду в якості посередника між Грецією та Україною. Джерела з Вселенського Патріархату заявили, що частина серця Вселенського Патріарха завжди перебуває в Україні та що він підтримує український народ в його труднощах.

Пантеліс Бумбурас - активний меценат та підтримувач України

Пантеліс Бумбурас відомий як один з найбільших меценатів в Україні. Він підтримує будівництво святих храмів, митрополій та парафій. Також фінансує розвиток української освіти та допомагає українській армії та населенню, постраждалому від війни. Він і його сім'я живуть в Одесі та продовжують підтримувати українців, незважаючи на складну ситуацію в країні.

Також Пантеліс Бумбурас активно підтримував ідею Автокефальної Церкви України. Він фінансував переклад патріаршого листа, який стверджує, що Київська єпархія підпорядковується Вселенському патріаршому престолу.

Це дуже важлива нагорода для Пантеліса Бумбураса, яка відзначає його внесок у підтримку України та Церкви. Це ще одне свідчення міцних українсько-грецьких зв'язків та спільної боротьби за істину, свободу та духовні цінності.