Гроші з картки вкрали, інтернет-ліміт не спрацював: ПриватБанк розводить руками

Злодії крадуть гроші з картки
Злодії крадуть гроші з картки

Клієнт ПриватБанку повідомив, що його гроші були вкрадені з картки, а інтернет ліміт не спрацював.

Цю інформацію передає портал Мінфін.

Постраждалий розповів про негативний досвід використання картки ПриватБанку і закликав інших клієнтів бути обережними. За його словами, незважаючи на встановлений його добовий ліміт інтернет-платежів у 6700 гривень, з його картки було списано майже 11 900 гривень за добу.

Після законної покупки на суму близько 5400 гривень невідомі особи здійснили низку несанкціонованих транзакцій на загальну суму понад 6500 гривень.

Ось моя ситуація в межах доби: 1. Ставлю межу на оплату в інтернеті 6700 грн. коп. 2. Оплачую покупку в інтернет-магазині 5374 грн 69 коп. Тобто, інтернет ліміт вже буде 6700-5374 грн. 69 коп. = 1325 грн. 31 коп.. 3. За кілька годин, тієї ж доби з моєї картки зникає 6502 грн 49 коп на оплату в інтернеті. Було шість платежів на загальну суму 6502 грн. 49 коп. 4. Так, а що з інтернет лімітом? Був ліміт на добу 6700 грн, а з картки пішло на оплату через сайти 11 877 грн. 18 коп.

Клієнт повернувся до банку, але компанія не змогла пояснити, чому ліміт не діє для шахраїв.

Дзвоню в банк, розповідаю все, робимо заявку, але повернення (ну ви розумієте що шансів нуль) і я питаю, а як так що є ліміт 6700 грн на добу, а у мене за добу оплат в інтернеті 11 877 грн 18 коп, а банк відповідає, що цей ліміт не стосується оплати, яку зробили шахи. Адже можна якось платити в інтернеті, оминаючи інтернет ліміт. Ну ви зрозуміли, ліміт це для вас, а шахраї можуть вашу картку обчистити поза межами ліміту.

Постраждалий закликає інших користувачів не зберігати великі суми на картках ПриватБанку та звернув увагу на можливі проблеми з системою захисту від несанкціонованих операцій.

ПриватБанк у свою чергу пояснив, що ліміт для оплати в інтернеті застосовується тільки на ризикових сайтах. Якщо оплата здійснюється не на ризиковому сайті, то ліміт не діє.

Банк також зазначив, що для оплати в інтернеті необхідно знати дані картки, такі як CVV-код, термін дії та номер картки. Цю інформацію шахраї можуть отримати з різних джерел, включаючи камери спостереження та небезпечні сайти.

ПриватБанк також наголосив, що клієнти можуть звернутися за допомогою до банку, щоб оскаржити операції в міжнародній платіжній системі.

Нагадаємо, ПриватБанк показав процес відкриття картки "Простір" для пенсій та пільг.

Читайте також