Ґрунт для розсади варто готувати з осені: як це правильно робити

Готування грунту для майбутньої розсади найкраще проводити восени, але треба дотримуватися деяких правил. Це можна зробити на своєму городі, і Gazeta.ua надає декілька рекомендацій. Приготувати грунт до перших заморозків, коли корисні і шкідливі організми перекочують нижче, щоб уникнути зайвих живих організмів у землі. Якщо зібрати грунт пізніше, то земля буде грудкуватою. Грунт для розсади краще брати із грядок, де росли бобові. Головне - не брати землю з під рослин, культура якої росла на ній у попередньому сезоні. Також треба збагатити грунт, додаючи "дикий" грунт, перегної і просіяну заздалегідь золу. Потім грунт перед розсадою потрібно розподілити по ящиках або інших ємностях і зберігати в прохолодному місці. Досвідчені городники не рекомендують прожарювання грунту перед використанням, оскільки це може знищити корисні речовини.

Щодо посадки часнику на зиму, вона закінчується до кінця жовтня в більшості регіонів. Але в довгій і теплій осені його можна садити і в листопаді. Найкраще займатися посівом озимого часнику на спадному Місяці, уникати сівби під час повного місяця і за день до нього. Ці рекомендації допомогають досягти кращих результатів.

Посадку часнику на зиму в більшості регіонів закінчують до кінця жовтня. Але в місцях, де довга й тепла осінь, можна сіяти часник і в листопаді.

Найкраще займатися посівом озимового часнику на спадному Місяці. Під час повного місяця, а також за день до нього і день по тому посадкою рослин займатися все ж таки небажано.