Група Єрмака-Расмуссена обговорила членство України в НАТО

Україна зустрічалася з представниками НАТО

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак і генеральний секретар НАТО у 2009-2014 роках Андерс Фог Расмуссен провели в онлайн-форматі чергову зустріч Міжнародної робочої групи з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Учасники зустрічі обговорили проєкт звіту Міжнародної робочої групи, який містить детальне обґрунтування та конкретні пропозиції щодо майбутнього членства України в НАТО, забезпечення сталого миру та стримування країни-агресора. Його оприлюднять найближчим часом.

Андрій Єрмак також розповів про підготовку інавгураційного Саміту миру, який відбудеться у Швейцарії у червні цього року. Він наголосив, що важливо, щоб участь у Глобальному саміті миру взяла якнайбільша кількість країн, зокрема представники Глобального Півдня. Андрій Єрмак закликав учасників Міжнародної робочої групи поширювати ідею підтримки Саміту та заохочувати лідерів держав до участі в ньому.

Керівник Офісу президента поінформував про ситуацію на полі бою та конкретні оборонні потреби нашої країни, а також відзначив важливість безпекових угод, які Україна укладає з державами-партнерами.

Андерс Фог Расмуссен наголосив, що проєкт звіту Міжнародної робочої групи демонструє підтримку курсу України на вступ до НАТО. За його словами, у документі викладені конкретні пропозиції щодо майбутнього членства України в Альянсі як ключової гарантії безпеки України та євроатлантичного регіону.