Хабар заступнику глави Міненерго та 1000 кв. км Курщини під контролем ЗСУ. Головне за 12 серпня

Хабар, ЗСУ, Міненерго, 12 серпня
Хабар, ЗСУ, Міненерго, 12 серпня

Заступника міністра енергетики Олександра Хейла затримали на хабарі у Курській області. ЗСУ контролюють близько тисячі квадратних кілометрів на кордоні з Росією. Захворюваність на Covid-19 в Україні значно зросла. Деталі ви можете знайти у новині з 12 серпня:

Україна контролює близько 1000 кв. км території Росії – Сирський

Українські захисники продовжують оперативну діяльність у Курській області. Під їхнім контролем перебуває близько тисячі квадратних кілометрів території РФ, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За словами Сирського, українські військові виконують свої завдання, і бої продовжуються на всьому фронті. Ситуація на передовій під контролем ЗСУ.

Правоохоронці затримали заступника міністра енергетики на хабарі у пів мільйона доларів

За сприяння міністра енергетики, Служба безпеки та Національне антикорупційне бюро розкрили масштабну корупційну схему, організовану заступником міністра. Правоохоронці затримали його на хабарі у розмірі 500 тисяч доларів.

За попередніми даними, чиновник пообіцяв безперешкодно передати гірничовидобувне обладнання із прифронтових шахт на користь керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну.

Заступника міністра енергетики Олександра Хейла відправлено під варту з заставою 25 млн грн.

В Україні захворюваність на Covid-19 з липня зросла вшестеро

У серпні кількість хворих на коронавірус у зранку становила 12 тисяч, що у шість разів більше, ніж у липні. Лікарні ще не перенавантажені через зростання випадків. Зараз на лікуванні в стаціонарах перебувають 2,5 тисячі людей. За словами Михайла Кузіна, така ситуація є нормою для літнього підйому. Наразі немає ознак епідемічного сезону та необхідності вводити обмеження. Показники, хоча й високі, не є типовими, оскільки зазвичай перше зростання відбувається в вересні. Цього разу воно спостерігається на місяць раніше, - додав Кузін.

Відбудова "Охматдиту": МОЗ затвердило перших членів Ради з відновлення

Міністерство охорони здоров'я України затвердило вісім учасників Ради з відновлення Національного дитячого спеціалізованого лікарня "Охматдит". Проводиться відбір ще семи представників громадських об'єднань та благодійних організацій для складу Ради. Вона представлятиме благодійників, міжнародні фонди та установи, дипломатичні установи, а також МОЗ України та НДСЛ "Охматдит".

Стало відомо, яку загальну суму виплатить держава українським олімпійцям за медалі

Українська олімпійська збірна завершила виступи на Олімпійських іграх-2024 і виборола 12 медалей. Держава передбачила призові для спортсменів. Суми залежать від кольору медалі:

  • Золота: $125 тис. (5,1 млн грн)
  • Срібна: $80 тис. (3,28 млн грн)
  • Бронзова: $55 тис. (2,25 млн грн)

Читайте також