Хакери атакували провайдера, що забезпечує роботу Кремля

Масштабний збій у російському провайдері

В Росії стався значний збій у роботі провайдера "Акадо-телеком". Прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомила, що збій виник "внаслідок успішних дій невідомих кіберволонтерів".

Українське відомство також зазначило, що 21 та 22 січня користувачі в Росії масово скаржились на відсутність інтернету та проблеми зі зв'язком зі службою підтримки "Акадо".

Наслідки для державних структур

Головне управління розвідки зазначило, що "Акадо" надає послуги важливим російським державним структурам, зокрема адміністрації Президента, ФСБ, ФСО, органам самоврядування у різних регіонах, а також "Сбербанку" та іншим об'єктам.

Внаслідок проблем з роботою провайдера радикально ускладнилась або стала неможливою діяльність державних органів-агресора як у столиці, де знаходиться штаб-квартира провайдера, так і в інших регіонах Росії, повідомили у Головному управлінні розвідки.

Невідомий масштаб збитків

Поки що точний масштаб збитків для Росії залишається невідомим.

Українські хакери впливають на будівництво військових об'єктів

Головне управління розвідки Міністерства оборони повідомило, що в результаті української кібератаки будівництво нових військових об'єктів в Росії буде тимчасово призупинене.

До речі, українські хакери вилучили документацію на 500 об'єктів російського Міністерства оборони шляхом злому держпідприємства. Хакери з групи Blackjack, які мають зв'язок із СБУ, "взломали" російське держпідприємство, яке займається будівництвом військових об'єктів по всій РФ.