Хакери проникли в сервери російського логістичного оператора СДЕК

Хакери в сервери СДЕК
Хакери в сервери СДЕК

Групі хакерів вдалося проникнути на сервери СДЕК

Міжнародна хакерська група Head Mare розкрила деталі свого проникнення у сервери російського логістичного оператора СДЕК. Скріншоти з проникнення та знищення бекапів були опубліковані членами групи в мережі Х.

Група також висловила своє визнання компанії Bi.Zone, яка була консультантом СДЕК з кібербезпеки. Вони заявили, що софт компанії неефективний і відповідальні за безпеку несерйозно ставляться до своїх обов'язків.

Дорогим консультантам з #Bi.Zone окремий привіт. Ваш софт безпорадний, ваші відповідальні за безпеку святково хиляються на вечірках від #PHdays. Хед Маре любить тих, хто довіряє Вам!

Служба підтримки СДЕК повідомила, що приймання та видача відправлень тимчасово зупинені, щоб уникнути помилок при ручній обробці замовлень. Вони розпочали вирішення проблеми і очікують, що з 27 травня пункти видачі замовлень продовжать роботу в штатному режимі.

Клієнти СДЕК вже понад добу не можуть відправити або отримати посилки. Компанія спершу повідомила про це у своєму забороненому в Україні профілі у соціальній мережі "ВКонтакте". Вони зазначили, що працюють над відновленням повної працездатності сервісів та повідомили, що робота пунктів видачі замовлень буде продовжена з 27 травня.

Інші атаки групи Head Mare

Раніше, наприкінці квітня, група Head Mare знищила інфраструктуру провайдера "Теле-Центр" у Росії, після чого надіслала СМС повідомлення понад 20 тисячам абонентів. Також, під час трансляції параду в Росії на 9 травня, хакери зламали ефіри місцевих телепровайдерів у різних регіонах і показали кадри, пов'язані з війною в Україні та репресіями.

Читайте також