Хакери зробили подарунок на Новий рік українцям у Криму (відео)

Українська хакерська спільнота Hdr0 протягом двох місяці змінювала свідчення лічильників Севастопольського водоканалу. 30 листопада хакери обнулили рахунки користувачів з українськими e-mail. Про це спільнота повідомила у своєму Telegram-каналі.

Група Hdr0 вирішила прощити усі борги за воду клієнтам Севастопольського водоканалу. Не лише це, вони також скасували плату за попередній місяць. У своєму повідомленні вони також висловили слова вдячності спонсору та пожелали невдалого відновлення даних їхньому спонсору.

Раніше хакери з групи Blackjack разом із спільнотою СБУ зламали сайт Міністерства праці та соцзахисту РФ. Ця операція була проведена в українській хакерській групі разом з експертами з кібербезпеки СБУ.

За інформацією Главкома, хакерам вдалось отримати доступ до великої кількості документів, таких як дані щодо проведення так званої СВО, особисті дані військовослужбовців, доповіді для Володимира Путіна, а також довідки про протезування.

Раніше українські хакери також зламали базу даних російського Альфа-Банку та отримали в неї доступ. Вони зламали також кілька каналів інтернет-телебачення в окупованому Криму і показали звернення президента України Володимира Зеленського.