Харківщина: Сирський повідомив про ситуації в області

Харківщина: Сирський повідомив про ситуації
Харківщина: Сирський повідомив про ситуації

У Харківській області продовжуються бої на кордоні з РФ. Головнокомандувач Збройних сил України, Олександр Сирський, повідомив, що ситуація на фронті загострена, але ЗСУ активно протистоять противнику та утримують оборону. Російські окупанти атакують наші позиції з метою просунення вглиб території.

За словами головнокомандувача, наша розвідка, артилерія та безпілотні системи працюють добре. ЗСУ володіють інформацією про плани ворога та гнучко реагують на його дії. З метою підсилення оборони, вживаються всі необхідні заходи, включаючи кадрові ротації. Цього тижня ситуація на Харківщині стала ще складнішою, але Сили оборони України роблять все можливе, щоб утримати рубежі і наносити ворогу удари.

Головнокомандувач також повідомив, що гарячі бої тривають на Куп'янському, Сіверському, Лиманському та Покровському напрямках. Ситуація там динамічно змінюється. У деяких районах противнику вдається отримати деякі успіхи, але наші сили відбивають його атаки та покращують своє положення. На Краматорському напрямку противник продовжує намагатися захопити місто Часів Яр, але безуспішно.

Серед складної ситуації на фронті, проводиться ротація підрозділів для відпочинку та відновлення боєздатності бригад. Інститут вивчення війни пояснив, що окупанти мають намір захопити Вовчанськ на Харківщині.

Читайте також:
  • Карта бойових дій в Україні станом на 12 травня 2024 року
  • DeepState: Росія окупувала шість сіл на Харківщині (мапа)

Читайте також