Херсонець із ворожими спецслужбами організував замах на начальника Херсонської ОВА

СБУ запобігла замаху на начальника Херсонської ОВА

Служба безпеки України (СБУ) виявила і запобігла замаху на начальника Херсонської обласної військово-адміністративної (ОВА) Олександра Прокудіна. Про це повідомив голова СБУ Василь Малюк під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

За словами Малюка, замах організував місцевий житель разом із іноземними спецслужбами, але їхні плани були зіпсовані. Затримання замовника злочину відбулось 10 квітня.

Глава СБУ розповів, що нападник запустив новий ворожий дрон з глибини 12 кілометрів. Цей дрон проводив візуальне спостереження та вказував на місце перебування Прокудіна. Але завдяки оперативній роботі співробітників СБУ, злочинець був затриманий на місці замаху, а дрон був спеціально приземлений.

Малюк також заявив, що СБУ постійно береже об'єкти критичної інфраструктури та підприємства оборонно-промислового комплексу (ОПК) від ворожих спроб проникнення.

Масштаби протидії військовим злочинцям

Малюк також наголосив на тому, що СБУ неустанно працює над розкриттям зрадників та військових злочинців на окупованих територіях та всередині Росії. У протидії ворогам України було затримано агента Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ), який знімав на ТЕС у місті Дніпро та готував удари. Також затримано колишнього міліціонера, який працював на об'єктах ОПК в Запоріжжі, та співробітників Укрзалізниці, які передавали інформацію ворогу щодо переміщень зброї та боєприпасів.

Протягом минулого року було розкрито і задокументовано 47 агентурних мереж, а з початку поточного року вже виявлено 11 зловмисників, які також були затримані.

Співробітники СБУ виявили колаборанта у Москві

У Москві сталася автомобільна вибухова подія, головним підозрюваним в якій виявився колишній співробітник Служби безпеки України Василь Прозоров. Він був 48-річним колаборантом, який виконував роботу на користь ворожих сил. Експерти розслідують цей інцидент.