«Хроніки евакуації». У Вінниці відкрито фотовиставку про порятунок людей

Фотовиставка про порятунок людей у Вінниці
Фотовиставка про порятунок людей у Вінниці

У холі Вінницької міської ради відкрилася виставка від Благодійного фонду "Схід SOS". Її експозиція містить десятки фотографій, знятих під час евакуації людей з різних міст України, що потерпають від війни.

На світлинах можна побачити розкладну роботу евакуаторів, які ризикуючи власним життям, врятували сотні тисяч українців. Ці кадри також розповідають тривожні історії людей, які були змушені залишити свої домівки та знайшли порятунок завдяки цим командам.

Експозиція продемонструє як проходить процес евакуації із Покровського напрямку та донецьких прифронтових територій. Також будуть представлені фотографії з Харкова, Сумщини та Донеччини. Деякі світлини були зроблені іноземними фотографами, але більшість - командою фонду "Схід SOS".

Організатори виставки наголошують, що важливо звернути увагу суспільства на те, що війна триває і евакуація продовжується. З початку російського вторгнення, фонд "Схід SOS" допоміг виїхати з небезпеки понад 88 тисяч українців.

Виставка "Хроніки евакуації" є частиною проєкту "Підтримка постраждалих внаслідок війни вразливих груп населення та жителів віддалених територій України", який фінансує Європейський Союз.

Читайте також