Хто може оформити житлову субсидію: перелік

Список отримувачів житлової субсидії
Список отримувачів житлової субсидії

Міністерство соціальної політики України пояснило, хто може отримати житлову субсидію. Ця підтримка надається, якщо сім'я витрачає на комунальні послуги більше, ніж встановлена обов'язкова сума.

Субсидія розраховується індивідуально для кожного домогосподарства залежно від доходу на одну особу, майнового стану і норм споживання. Якщо сім'я споживає більше комунальних послуг, ніж встановлений норматив, вони сплачуватимуть за це з власного кошту.

Отримати житлову субсидію можуть:

  • зареєстровані особи;
  • орендарі за договором оренди;
  • особи, які фактично проживають у приміщенні, навіть без договору оренди;
  • діти, у яких встановлено опіку або які залишилися без батьківської опіки;
  • індивідуальні забудовники, чиї будинки ще не прийняті в експлуатацію.

При призначенні субсидії враховуються доходи всіх зареєстрованих осіб, а також чоловіків і дружин, які проживають у приміщенні. Але заява має містити інформацію про всіх осіб, які фактично проживають у квартирі або будинку.

Згідно з повідомленням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, в бюджеті є достатньо коштів на виплату субсидій, тому всі, хто потребує цієї допомоги, отримають її повністю.

Крім того, була оголошена нова програма підтримки пенсіонерів, які проживають на території з бойовими діями або на небезпечних територіях, та отримують пенсію менш як 3,25 тис. гривень. Ця програма буде фінансуватись Всесвітньою продовольчою програмою ООН до кінця 2024 року.

Читайте також