«Хтось дуже хотів отримати медаль». ЗСУ повідомили, навіщо РФ збила свій винищувач

Російські окупанти збили свій же літак над Кримом - речник ЗСУ

Російські окупанти 28 березня під час повітряної тривоги справді збили в небі над Кримом свій же винищувач Су-27. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

«Ми підтверджуємо, що цей літак належав саме РФ і що його було знищено власними силами. У них була тривога, була бойова готовність», – сказав Плетенчук.

За словами речника, у цьому випадку спрацював людський фактор – хтось «дуже хотів отримати медаль», тому не став розбиратися, чи це свій літак, чи чужий.

Військовий також повідомив, що пілота винищувача врятували, але сам літак «фактично знищений».

Нагадаємо, у Севастополі впав у море російський військовий літак. Про це повідомив так званий «губернатор» Севастополя Михайло Развожаєв.

Причина падіння літака в Криму залишається невідомою

Офіційної причини, чому впав винищувач не називали, однак існувало припущення, що падіння спричинила робота російського ППО. Російському пілоту вдалося катапультувався.

До слова, триває 765-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 59 бойових зіткнень. Загалом, ворог завдав 16 ракетних та 131 авіаційний удар, здійснив 128 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши БпЛА типу Shahed та крилаті ракети різних типів.