Хусити погрожують США та Великій Британії розплатою за нічні удари

Хусити заявляють про готовність "покарати" Великобританію та США за агресію

Хусити, підтримувані Іраном, заявили, що Велика Британія та США повинні "готуватися заплатити" за свою "відверту агресію".

Вони стверджують, що під час нічного нальоту коаліції на 60 цілей в Ємені були вбиті п'ятеро бійців. Про це повідомляє Daily Mail.

Хусити пообіцяли вжити масштабних заходів у відповідь, які "перевищують уяву" Заходу.

Журнал нагадує, що британські та американські винищувачі, а також військові кораблі вночі проти 12 січня випустили понад 100 високоточних ракет по понад 60 цілях на контрольованій хуситами території Ємену.

"Незабаром вони зрозуміють, що пряма агресія проти Ємену була найбільшою дурістю в їхній історії", - наголосив речник угруповання Мохаммед аль-Бухаїті.

За словами речника хуситів, 73 удари вбили п'ятьох бійців угруповання та шістьох поранили. Він пригрозив, що атаки не минуться без "покарання або відплати", і група продовжуватиме націлюватися на кораблі, що прямують до Ізраїлю.

"Ми стверджуємо, що немає абсолютно жодного виправдання для цієї агресії проти Ємену, оскільки не було загрози міжнародному судноплавству в Червоному та Аравійському морях, і цільові дії стосувалися і продовжуватимуть стосуватися ізраїльських кораблів або тих, що прямують до портів окупованої Палестини", - йдеться у заяві речника хуситів.

Водночас високопосадовець хуситів Алі аль-Кахум заявив, що "битва буде більшою і перевершить уяву та очікування американців і британців".

"Америці та Британії, безсумнівно, доведеться підготуватися заплати високу ціну та понести всі жахливі наслідки цієї кричущої агресії", - наголосив представник хуситів у МЗС Ємену Хусейн аль-Еззі.

Удари по хуситам: деталі військової операції

Збройні сили США та Великої Британії за підтримки Канади, Нідерландів, Австралії та Бахрейну в ніч на 12 січня вдарили по воєнних об'єктах хуситів в Ємені.

Удари наносилися з винищувачів і ракетами "Томагавк". Понад десяток цілей були вражені ракетами, випущеними з повітря, поверхні та підводних платформ.