Хусити збили безпілотник США поблизу Ємену

Хусити збили американський безпілотник поблизу Ємену

Хуситські повстанці в Ємені збили американський безпілотник Mq-9, використавши ракету земля-повітря. За інформацією американських посадовців, цей інцидент стався поблизу міста Ходейда. Поки невідомо, чи перебував безпілотник в міжнародному повітряному просторі.

Як повідомляється, хуситські бойовики випустили ракету з району Ходейди, що підтверджується коментарями американських чиновників. Водночас хусити заявили, що їхня ціль - вантажне судно Rubymar, яке також було затоплено.

Інші атаки хуситів

Це не перший випадок, коли хусити збивають американські безпілотники. Вже в листопаді минулого року сталася подібна ситуація. Крім того, хусити повідомили про атаку на вантажне судно "Рубімар" в Аденській затоці.

Також вчора хусити випустили ракету в бік Червоного моря, але вона була збита американським есмінцем. Інцидент стався біля берегів Ємену.

Атаки на танкери

Раніше також повідомлялося про напад хуситів на танкер з нафтою у Червоному морі. Цей танкер, який рухався з Росії, отримав удар ракетою й був пошкоджений.

Виявляється, танкер Pollux вирушив з Новоросійська і мав доставити нафту до Індії. Власником цього судна є компанія Oceanfront Maritime Co, SA.