Hyperloop – все? Стартап Ілона Маска розпродає свої активи

Транспортна компанія Hyperloop One закривається та розпродає свої активи, повідомляє Bloomberg із посиланням на власні джерела.

Історія заснування

У 2012 році американський мільярдер Ілон Маск запропонував ідею Hyperloop - пересувати капсули з пасажирами або вантажами з великою швидкістю в трубах над поверхнею землі. З того часу компанія залучила більше 450 мільйонів доларів і побудувала випробувальний трек неподалік Лас-Вегаса для розробки своїх транспортних технологій.

Проте після інвестицій від компанії Virgin Річарда Бренсона, компанія змінила назву на Virgin Hyperloop One. Проте компанія розпродає свої активи, звільняє співробітників і закриває офіс у Лос-Анджелесі.

Етапи розвитку проєкту

У 2016 році відбувся конкурс Hyperloop One Global Challenge, в результаті якого визначили потенційні маршрути вакуумного потяга в різних країнах, включаючи США, Канаду, Мексику, Велику Британію та Індію. В Україні також був запланований проєкт Hyperloop, проте його розробку припинили після президентських виборів 2019 року.

У листопаді 2020 року Virgin Hyperloop здійснив перший успішний пасажирський політ в пустелі Невади.

Що пішло не так

За час існування компанії Hyperloop One не вдалося отримати контракт на реалізацію проєкту Hyperloop. Крім того, компанію супроводжували скандали та правові проблеми з одним зі співзасновників і підставною компанією, що призвело до закриття та розпродажу активів.

Створення прототипів іншими компаніями

Незважаючи на це, кілька інших компаній, таких як Hardt Hyperloop, Hyperloop Transportation Technologies Inc. і Swisspod Technologies, продовжують працювати над створенням власних прототипів системи Hyperloop.