Ігнат пояснив, чому Росія знизила активність авіації

Російська авіація знизила активність після втрат

Противник розуміє, що його можуть дістати, тому його авіація стала менш активною. Таку заяву зробив полковник, речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Як показує практика, що на північному, що на південному, що на східному напрямку після падіння літаків російських, після їх знищення певний період окупанти не наважуються підлітати ближче. А чим ближче підлітає літак з керованими авіабомбами під крилами, тим далі ті бомби можуть летіти вглиб нашої оборони», - зазначив Ігнат.

За словами Ігната, противник тепер розуміє, що може стати мішенню, тому його активність зменшилася. 

«І літають менше. Особливо вчора активність ворожої авіації була значно й значно меншою», - додав Ігнат.

Нагадаємо, 19 лютого українські захисники збили два російські літаки – один винищувач-бомбардувальник Су-34 і один винищувач Су-35С. Літаки завдали ударів керованими авіабомбами по позиціях наших військ. 

Також 17 лютого на східному напрямку українські захисники знищили три ворожі літаки. Два винищувачі-бомбардувальники Су-34 та один винищувач Су-35.

Статистика останньої доби

Протягом 727-ї доби війни Росії проти України відбулося 81 бойове зіткнення. Ворог здійснив 7 ракетних та 87 авіаційних ударів, а також 137 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Російські терористичні атаки призвели до поранень та загибелі цивільного населення. Також постраждали будинки та інші об'єкти цивільної інфраструктури.