Ігнат повідомив, що використовує Росія під час атак на Україну, окрім «шахедів»

Артист Ігнат розповів про російські атаки на Україну
Артист Ігнат розповів про російські атаки на Україну

Військовий представник повідомив про те, що Росія все частіше використовує новий тип дронів під час атак на Україну. Ці безпілотники виявляються вразливими до радіоелектронної боротьби з боку українських сил і часто падають на землю без заподіяння шкоди.

За словами військового, що їх вже офіційно називають "локаційно втраченими", оскільки вони зникають з радарів після впливу сторонніх радіоелектронних засобів. Це може означати, що дрони вичерпали запас палива або були збиті внаслідок радіоелектронної боротьби з боку українських сил оборони.

За останніми даними, вночі 5 жовтня було збито 3 безпілотника, а ще 10 було втрачено без можливості відновлення на півдні та півночі. Можливо, це були дрони іншого типу, і їх ідентифікацію вирішують на землі фахівці.

Також зросла кількість використання росіянами дешевих безпілотників, зокрема таких, як "Гербер". Вони зазвичай використовуються для розвідки, як дрони-камікадзе або як хибні цілі. За звітами, ці дрони мають низькотехнологічний пінопластовий корпус, тому вони часто виходять з ладу самостійно.

Читайте також

У Росії прорвало велику дамбу: що відомо
сьогодні, 14:05 48 переглянули
Прорвало велику дамбу: наслідки природної катастрофи