Ігнат розповів, як фото F-16 із українськими знаками змусило росіян понервувати

Українські винищувачі F-16 змушують росіян понервувати

Фотографія українського пілота на тлі винищувача F-16 з українськими символами викликала хвилю обговорень серед росіян. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Інтерв’ю ви бачили нашого Фантома, і фото таке цікаве зробив зі знаками. Тут обговорюють, справжні вони чи ні. Давайте подивимося, що, і ми вже бачили, що росіяни кажуть, хай трішки понервуються», – прокоментував представник повітряників.

За словами Ігната, винищувачі F-16 стануть головною метою ворога, коли прибудуть в Україну. Тому необхідно підготувати інфраструктуру для їх прийому, особливо в умовах постійних обстрілів.

Речник пояснив, що це включає підготовку злітно-посадкових смуг і сховищ, щоб ворог не мав можливості завдати шкоди винищувачам.

Нагадаємо, що недавно вийшло інтерв'ю українського льотчика, який навчається на винищувачах F-16 за кордоном. Пілот сфотографувався на тлі F-16 з українськими символами.

Посол України в Нідерландах повідомив, коли Україна отримає винищувачі F-16. Він також зазначив, що Нідерланди передають й українським пілотам 18 винищувачів для тренувань в Румунії. Загалом, нідерландські партнери передають для наближення перемоги України 42 винищувачі.

Ігнат також пояснив, за якими критеріями відбиралися пілоти для навчання на F-16.