Їхав на святкування Рош га-Шана з підробленим паспортом: прикордонники затримали хасида

Прикордонники затримали хасида з підробленим паспортом
Прикордонники затримали хасида з підробленим паспортом

Прикордонники Мукачівського загону виявили громадянина Ізраїлю, який намагався потрапити в Україну за підробленим паспортом. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Це була не просто заміна, іноземець наклеїв поверх чужого фото своє, яке він завчасно вирізав по контору, м’яко кажучи, не рівно

Крім того, ізраїльтянин мав із собою ще один несправжній паспортний документ із простроченим терміном дії. Прикордонники відмовили іноземцю у в’їзді на територію України.

Нагадаємо, що станом на ранок середи, 2 жовтня, понад 30 тис. паломників прибули до Умані Черкаської області для святкування Рош га-Шана.

До слова, з 23 вересня в Умані запроваджені посилені заходи безпеки у зв'язку з паломництвом хасидів під час святкування Рош га-Шана.

Традиція паломництва хасидів до Умані

Як відомо, щороку Умань стає місцем паломництва для хасидів, які приїжджають на могилу цадика Нахмана – засновника брацлавського хасидизму. Традиція збиратись саме тут існує з кінця XVIII століття і щороку приваблює паломників з усього світу, насамперед з Ізраїлю, США та Європи.

Рош Га-Шана, який розпочнеться 2 жовтня з заходом сонця, є одним із найважливіших свят в єврейському календарі. Святкування включає молитви, обрядову трапезу та особливі традиції, серед яких – звук шофара (ритуального баранячого рогу), споживання яблук з медом як символу солодкого нового року та молитви біля водойм для спокутування гріхів.

Кульмінаційний момент для хасидів в Умані – молитва на могилі цадика Нахмана, де вважається, що їхні молитви мають особливу силу. Святкування триває кілька днів і супроводжується як релігійними обрядами, так і веселощами, оскільки Рош Га-Шана символізує новий початок і надію на благословення на прийдешній рік.

Місцева влада та правоохоронні органи забезпечують безпеку та координацію дій, аби святкування пройшли безпечно для всіх учасників та місцевого населення.

Читайте також