Ілон Маск ошелешив несподіваним дописом у соцмережі

Американський мільярдер і бізнесмен Ілон Маск викликав шок дописом у своєму обліковому записі в соцмережі X (колишній Twitter), в якому виклав зображення Сталіна.

На опублікованій Маском картинці зображений Сталін, що показує жест пальцями в формі серця. Це зображення було реакцією Маска на допис Тонна Кендріка, який склався з того, що втратив роботу у Google Gemini.

Ймовірно, такий допис Маска пов'язаний з його нещодавнім заявою про Google Gemini. "Я радий, що Google заштовхнувся з генерацією зображень штучним інтелектом, оскільки це розкрило їхнє божевільне расистське, антицивілізаційне програмування для всіх", - написав Маск.

Бізнесмен став у конфлікт з Google після того, як компанія зупинила функцію генерації зображень Gemini. Це сталося після звернень користувачів соцмереж, які повідомили, що штучний інтелект постійно генерує зображення людей в неточному історичному контексті.

Google повідомила, що вони "усвідомлюють неточності у деяких історичних зображеннях, створених штучним інтелектом в Gemini. Gemini "не цілеспрямований" і вони "працюють над швидким виправленням таких зображень".

Зазначимо, що Ілон Маск, американський мільярдер і бізнесмен, висловив думку, що позиція України стає все слабкішою щодня і рекомендував укласти мирну угоду з Росією ще рік тому. Він також підтримує ідею про повну зупинку американської військової допомоги Україні.

Раніше Ілон Маск закликав громадян США тиснути на сенаторів, щоб вони не схвалювали продовження військової допомоги Україні.