Індія має намір відвоювати місце серед найкращих туристичних країн світу

Панорамний вигляд на місто та пам'ятники Індії
Панорамний вигляд на місто та пам'ятники Індії

Індія планує стати топ-10 туристичним напрямком світу

Індія прагне зайняти місце у першій десятці найпопулярніших туристичних напрямків світу протягом наступних п'яти років. Про це повідомив міністр туризму та культури Індії Гаджендра Сінгх.

За його словами, країна вже зараз зростає на глобальному туристичному ринку.

В даний момент Індія займає 39 місце серед 119 країн за популярністю серед туристів, але уряд Індії впевнений, що незабаром країна підніметься у рейтингу. Зараз туризм вносить 7,9% внесок у валовий внутрішній продукт Індії, тоді як в середньому по світу цей показник становить 10,4%. Міністр впевнений, що Індія зможе перевершити світовий рівень і зробить внесок до 10% і більше.

Основна увага буде приділена розвитку менш відомих регіонів Індії, які раніше не були так популярні серед іноземних гостей. Зараз більшість туристів відвідують лише 9 з 28 штатів Індії та національний округ Делі, які приймають 65% відвідувань. Однак останні роки свідчать про зростання інтересу до менш відомих регіонів, що є позитивною тенденцією для туристичної індустрії.

Крім того, велике зацікавлення викликає індійська культура та кухня. Запити в інтернеті, пов'язані з цими темами, зросли на 48% з 2019 року. Це свідчить про зростаючий міжнародний інтерес до Індії як туристичного напрямку.

Розвиток середнього класу та доступні авіарейси спонукають жителів Індії подорожувати більше і витрачати більше коштів на туристичні подорожі. Відбувається економічне зростання країни, що призводить до зменшення бідності та збільшення інолікальних поїздок. Прогнозується, що у 2025 році витрати індійців за кордоном досягнуть $45 млрд.

Читайте також