Інтернет-провайдери та мобільні оператори зможуть бронювати до 100% працівників

Інтернет-провайдери та мобільні оператори
Інтернет-провайдери та мобільні оператори

Кабінет міністрів затвердив зміни до постанови, які дозволяють інтернет-провайдерам та мобільним операторам бронювати до 100% свого персоналу. Про це повідомляє пресслужба Мінцифри.

Головною метою є забезпечення стабільного зв'язку та доступу до Інтернету для українців навіть в умовах війни. Для цього необхідні люди, які будуть доносити паливо для генераторів, замінювати акумулятори на станціях та оперативно відновлювати зв'язок після обстрілів енергетичної інфраструктури з боку РФ. Таку інформацію надали у Мінцифри.

Однією з основних вимог є необхідність мати статус критично важливого підприємства й дотримуватися вимог Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій.

Також було зареєстровано два законопроекти у Верховній Раді, які пропонують нові правила щодо "економічного бронювання" працівників. Згідно з цими пропозиціями, підприємства, що платять єдиний соціальний внесок понад 40 тисяч гривень та мають чисельність персоналу від 10 осіб, зможуть забронювати до 50% залучених до військової служби осіб та резервістів.

Читайте також