Інвестиції в енергетику стимулюватиме страхування від воєнних ризиків та вирішення боргової кризи – експерт

Інвестиції в енергетику стимулюватиме страхування від воєнних ризиків та вирішення боргової кризи – експерт

Україні потрібно створити умови для інвесторів відновлюваної енергетики

Україна повинна забезпечити можливість інвесторам вкладати кошти у відновлювану та розподілену енергетику отримати страхування від воєнних ризиків та вирішувати проблеми у сфері електроенергетики. Про це заявив експерт CIGRE Борис Костюковський під час дискусії в рамках Energy Club.

Інвестори дуже уважно дивляться на існуючі проблеми і необхідно забезпечити, як мінімум, страхування від воєнних ризиків, якщо ми кажемо про якісь інвестиції. Крім того, фінансові проблеми ринку електроенергії добре всім відомі і пірнати в цей ринок, з якимось інвестиціями також складно

За його словами, інвестори втрачають довіру до зобов'язань держави, які потім не виконує.

Це стосується зеленого тарифу і балансуючого ринку та деяких інших питань

Що робити в кероткостровій перспективі? Зрозуміло, що без гарантій прибутковості та повернення інвестицій жоден проєкт не буде реалізовуватися

Нагадаємо, що в мирні часи в Україні реалізовувались лише ті проєкти енергетики, які мали гарантії підтримки від держави.

Костюковський сподівається, що держава швидко вирішить проблеми і підтримає інвесторів, щоб нові проєкти могли реалізовуватись навіть в умовах воєнного стану.

Зауважимо, що Українська вітроенергетична асоціація закликала Уряд знайти фінансові ресурси для Енергоатому, щоб сплатити борг перед виробниками електроенергії.

Також, Енергоатом накопичує борги за пільговим тарифом на електроенергію для населення.

Читайте також: