Іран атакував ракетами Ізраїль, росіяни обстріляли Запоріжжя. Головне за 1 жовтня

Атака Ірану та обстріл Запоріжжя
Атака Ірану та обстріл Запоріжжя

Іран випустив понад 400 ракет у бік Ізраїлю, а Росія окупувала місто Вугледар Донецької області. Сьогодні, 1 жовтня, українські та світові ЗМІ повідомили про ці події.

Росія окупувала Вугледар – DeepState

Інформація про окупацію Вугледару російською армією була розповсюджена аналітиками ресурсу DeepState. За даними аналітиків, окупанти встановлюють російські прапори по всьому місту.

Окупанти активно наступають на кількох напрямках, а незадовго до цього вони захопили Вугледар і зайняли позиції у багатоповерхівках.

Іран атакував ракетами Ізраїль

Іран запустив понад 400 ракет у бік Ізраїлю. Про це повідомлено Israel Defense Forces та Jpost. Населення закликають дотримуватися інструкцій командування тилу та шукати укриття при почутті сирени. Протиповітряна оборона Ізраїлю повідомила про готовність забезпечити захист і виявляти загрози. У Тель-Авіві відбулися вибухи.

Окупанти атакували Запоріжжя

Окупанти завдали шістьох ударів по Запоріжжю, що спричинило загибель та поранення людей. Рятувальники вже загасили декілька пожеж, які стали наслідком авіаударів. Кількість постраждалих унаслідок цих атак зросла - одна людина загинула і 24 отримали поранення.

Зеленський заслухав доповіді щодо ситуації на фронті

Президент України Володимир Зеленський послухав доповіді міністра оборони Рустема Умєрова, головкома ЗСУ Олександра Сирського та начальника Генштабу Анатолія Баргилевича щодо ситуації на фронті. При цьому обговорювалися потреби у зброї та техніці, координація з союзниками і підготовка до міжнародних навчань "Рамштайн".

Примусова евакуація дітей на Сумщині

Сумська ОВА та Оперативно-тактичне угруповання "Сіверськ" прийняли рішення про примусову евакуацію дітей та їхніх батьків з 90 населених пунктів Сумської області. Це рішення було прийнято через підвищену загрозу безпеці у зв'язку з ескалацією конфлікту.

Евакуйовані будуть діти та їхні батьки з декількох місцевих громад Сумського району. Організація евакуації буде здійснюватися за наказом Сумської районної ради.

Читайте також