Іран намагався вплинути на вибори у США з допомогою штучного інтелекту

Іранський штучний інтелект у виборах США
Іранський штучний інтелект у виборах США

Компанія OpenAI повідомила про зупинення діяльності іранських акаунтів, які використовували чат-бот ChatGPT для поширення впливу на вибори в США. Цю інформацію надала The Hill.

Мережа під назвою Storm-2035 використовувала цей чат-бот для створення контенту, зокрема коментарів про кандидатів на президентських виборах у США, який потім поширювався в соціальних мережах.

ChatGPT використовувався для створення статей, які публікувалися на п'яти веб-сайтах, ніби прогресивних або консервативних виданнях новин, а також для написання коротких коментарів у соціальних мережах на англійській та іспанській мовах.

Зміст статей був присвячений конфлікту в Газі, присутності Ізраїлю на Олімпійських іграх, президентським виборам у США, політиці Венесуели, правам латиноамериканців у США та незалежності Шотландії.

Компанія OpenAI зазначила, що облікові записи, використані під час операції, випускали коментарі про моду та красу, можливо, для того, щоб виглядати більш природно та привабити підписників.

Хоча ці публікації в соціальних мережах не отримали багато лайків, поширень або коментарів, компанія OpenAI ставиться серйозно до будь-яких спроб використання їхніх послуг у зовнішніх впливах.

Компанія поділилася з урядом та сторонами про розвідувальну інформацію про загрози.

Нагадаємо, що Іран атакував кілька осіб, пов'язаних з Джо Байденом, Камалою Гарріс та Дональдом Трампом, у рамках тривалої фішингової атаки. Атаки були спрямовані на особисті електронні скриньки чиновників різних провайдерів пошти.

Читайте також