Іран попереджав Росію про загрозу перед терактом у "Крокусі", - ЗМІ

Іран попереджає Росію про можливий теракт

Перед стріляниною у підмосковному "Крокусі" Іран повідомив Росію про високу ймовірність теракту на її території. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на свої джерела. За кілька днів до теракту Тегеран передав Москві дані, отримані в результаті допиту затриманих осіб, які зв'язані з угрупованням "Ісламська держава - Хорасан". Росія отримала інформацію про підготовку теракту, проте детальі щодо термінів і цілей не надали. Влада Ірану виконала зобов'язання з інформування Москви, оскільки сама стала жертвою терактів. Зазначається, що з появою такої інформації Москві буде складно звинувачувати Україну у стрілянині в "Крокусі". Нагадаємо, кількість жертв теракту досі зростає, а Росія звинуватила Україну в цьому події.

Теракт у "Крокус Сили Холл"

Теракт у "Крокус Сили Холл"

Росія і Україна в обстановці після теракту

Після теракту у "Крокусі" Росія звинуватила Україну, але з появою інформації про попередження від Ірану, це звинувачення може бути складним для Москви. З лютого 2022 року Іран і Росія співпрацюють у сфері розвідки, тому важко знайти докази причетності України до цієї події.

Росія знайома з підготовкою теракту

Росія вже знала про підготовку теракту у "Крокусі" щонайменше з 15 лютого. Керівник ГУР Кирило Буданов назвав кілька версій події, але в цілому Росія звинуватила Україну в цьому теракті, хоча була інформована про попередження від Ірану.