Іран завершив масштабну ракетну атаку на Ізраїль: ЦАХАЛ дозволив жителям покинути укриття

Масштабна ракетна атака на Ізраїль
Масштабна ракетна атака на Ізраїль

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) закінчила іранську ракетну атаку і дозволила місцевим жителям вийти з укриття. Загиблих серед ізраїльтян немає, але відзначається загибель одного палестинського мусульмана. Служба швидкої допомоги "Маген Давид Адом" повідомляє про кілька легкопоранених.

Ізраїль відновлює повітряний простір країни, який був закритий під час атаки. Одна іранська ракета впала в Секторі Газа, що призвело до загибелі ще одного палестинця. ЦАХАЛ заявив, що Ізраїль не залишить цю атаку без відповіді.

За даними іранського агентства Fars, однією з цілей ракетного удару стала авіабаза ізраїльських ВПС Неватім. Агентство повідомляє, що більшість ракет, запущених Іраном, досягли своїх цілей в Ізраїлі, але ця інформація не підтверджена ізраїльською стороною.

Президент США Джо Байден доручив американським військовим допомогти Ізраїлю збити іранські ракети, що демонструє підтримку союзника в цій напруженій ситуації.

Нагадаємо, що 1 жовтня Іран здійснив масштабну ракетну атаку на Ізраїль після вбивства лідерів Хезболли та ХАМАС. З території Ірану було запущено від 200 до 400 ракет. КСІР Ірану заявив, що це відповідь на вбивство трьох лідерів. КСІР попередив про "тисячократну" відповідь, якщо Ізраїль відповість на атаку.

Ситуація продовжує розвиватися, і влада Ізраїлю закликає громадян слідкувати за офіційними повідомленнями та дотримуватися інструкцій Командування тилу.

Читайте також