Ірландія – приваблива країна для розвитку ІТ-бізнесу

Пандемія стала випробуванням для багатьох підприємців, проте світовий IT-бізнес у коронавірусні часи відкрив нові можливості.

Через швидку діджиталізацію бізнесів у період карантину повсюдно виникла необхідність найму більшої кількості розробників. Парадоксально, але нинішня ситуація може стати зручною нагодою запустити свій IT-бізнес.

Чи не перша країна, що асоціюється зі сприятливою для IT екосистемою – Сполучені Штати. Справді, у США існує спрощена система реєстрації IT-бізнесу, при цьому не потрібно фізично перебувати у країні.

Сучасні експерти рекомендують фахівців звернути увагу на Ірландію. Вона вважається дуже успішним хабом для IT-технологій. Країна стала справжнім європейським будинком для таких компаній, як Google, Microsoft, Apple та безлічі інших стартапів.

Бізнесу, який розпочав свій шлях в Ірландії, буде легше вийти на міжнародний ринок. Бізнесменам-новачкам доступна низка державних програм фінансування та підтримка на всіх рівнях розвитку стартапу.

Так, найбільша державна агенція Enterprise Ireland спільно з урядом країни двічі на рік організує конкурс для стартапів Competitive Start Up Fund. До участі допускають лише іноземців зі стартапом не старшим за 3 роки та оборотом на рік не більше 60 тисяч євро.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

10 переможців отримують від ірландського уряду інвестиції у розмірі 50 тисяч євро, візову підтримку та допомогу у подальшій імміграції.

У країні діє низька ставка корпоративного податку у розмірі 12,5% і оскільки Великобританія вийшла з ЄС, Ірландія стала пріоритетним варіантом для тих, хто зацікавлений у веденні бізнесу саме з клієнтами з Європейського Союзу.