Іспанія готує партію танків Leopard 2 для України

Партія танків Leopard 2 для України
Партія танків Leopard 2 для України

Іспанія готує нову партію танків для України

Україна отримає нову партію бойових танків Leopard 2A4 від Іспанії. За інформацією видання La Vanguardia, ці танки мають бути передані у двох партіях - у червні та вересні.

Зокрема, буде передано 19 танків Leopard 2A4, які будуть підготовлені на заводі Santa Bárbara Sistemas в місті Алькала-де-Гвадайра (Севілья). Перша партія з 10 танків має надійти до кінця червня, а друга - ще 9 танків - у вересні.

Це розпорядження надав глава уряду Іспанії Педро Санчес, разом з міністром оборони Маргаритою Роблес, які зустрілися з представниками іспанських оборонних компаній. Під час зустрічі Санчес висловив рішучу засудження агресії Росії проти України, і саме в цьому контексті відбудеться нова поставка танків.

З огляду на можливий дисбаланс на користь Росії і недостатню реагування з боку України, глава уряду дізнавався, що іспанська промисловість може зробити для майбутніх поставок.

Замість варіантів ВПС і ВМС, увага зосереджуватиметься на армії, яка має бойові танки в Групі матеріально-технічного забезпечення № 41 в місті Касетаса, Сарагоса. Саме з цього місця минулого року було вилучено 10 танків для пересилки до України.

Міністр оборони Маргарита Роблес раніше зазначила, що танки Leopard 2A4 в Касетасі перебувають у "жалюгідному стані". Але завод Santa Bárbara Sistemas зумів підготувати їх до відправки в Україну. Зараз очікується повторення операції з відправкою більшої кількості танків зі станом гірше, ніж попередній партії.

Санчес наказав підготувати танки для відправки наприкінці червня. Глава уряду сподівається, що до саміту НАТО, який відбудеться 9 липня у Вашингтоні, танки вже знаходитимуться в Україні.

Джерело: Еспресо

Читайте також

Що цікавого подивитися у Відні
вчора, 18:41 249 переглянули
Що цікавого подивитися у Відні
Що подивитись в Ірландії за 4 дні
25.09.2024 - 17:50 401 переглянули
Що подивитись в Ірландії за 4 дні