Іспанія підтвердила участь у Глобальному саміті миру, - Зеленський

Підтвердження Іспанії участі у Глобальному саміті миру, Зеленський
Підтвердження Іспанії участі у Глобальному саміті миру, Зеленський

Президент України Володимир Зеленський запросив світових лідерів взяти участь в Глобальному саміті миру, який відбудеться за два тижні у Швейцарії. За його словами, це може стати першою можливістю для досягнення справедливого та надійного миру, а не лише паузи між російськими ударами.

Згідно з повідомленням, вже 90 країн підтвердили свою участь, але Зеленський продовжує співпрацювати з керівниками інших країн, щоб забезпечити більше представництва.

Президент висловив свою подяку прем'єр-міністру Іспанії Педро Санчесу за підтвердження участі країни в саміті, зазначивши, що присутність Іспанії на такому важливому міжнародному форумі буде історичною.

"Кожен лідер, який не бажає продовження цієї війни і подальшої російської агресії, може продемонструвати на Саміті свою справжню зацікавленість у мирі. І я дякую Іспанії за підтримку в цій нашій роботі", - заявив Зеленський.

Зеленський також нагадав Китаю про існування Будапештського меморандуму та висловив свою хвилювання, що Пекін може знехтувати Глобальним самітом миру.

Читайте також