Історія справжнього французького пива: Kronenbourg від заснування і до сьогодні

Традиційно вітчизною сучасного пива вважають Німеччину, проте не тільки в цій країні можна знайти гідні бренди з виробництва хмільного. Одним із найвідоміших французьких різновидів французького пива є Кроненбург.

Напій цінують в першу чергу французи: третина всього спожитого у країні пива приходиться саме на Kronenbourg. Дізнатися більше, як компанія Кроненбург досягла свого нинішнього статусу та чим саме вона популярна серед поціновувачів пива, ви зможете у нашому матеріалі.

Становлення французької броварні

Історія компанії починається в далекому 1664 році у Страсбурзі: саме там було відкрито пивоварню Le Canon таким собі Жеронімусом Гаттом. Він вправно управляв виробництвом з тією увагою до нюансів, яка є, мабуть, тільки у французів. З часом справа передавалася тільки членам родини Гатто, і навіть дотепер в управлінні компанії є спадкоємці цієї ж фамілії. З 1850 року виробництво знаходиться в Кроненбурзі.

Напій дуже швидко завоював популярність у Франції, особливо у рідній провінції. З часом його почали поставляти й за кордон. А у 20 столітті взагалі очолив список пива, що найкраще продається на території Франції.

Сучасну назву напій отримав тільки у 1947 році. Навіть одразу після закінчення Другої Світової війни маркетологи бренду вирішили зробити натяк назвою на те, що компанія слідкує німецьким традиціям пивоваріння. Вже у 1952 до назви додали дату заснування першої броварні.

Особливості пива Kronenbourg

Компанія постійно експериментує зі смаками, тому часто випускає нові напої. Окрім класичного ячмінного пива в асортименті є пшеничне пиво, безалкогольне, світле та темне.

Зараз в асортименті бренду, наприклад на сайті MAUDAU, ви знайдете:

  1. Kronenbourg 1664, Blanc 4,8 % оберти. Пиво з легким фруктовим смаком з нотками апельсина та інших цитрусових. Завдяки додаванню не тільки м'якоті, а й цедри виходить досягти трошки пряного терпкуватого посмаку. Продається у скляних пляшках та фірмових бляшанках.
  2. Kronenbourg 1664, світле, 5% обертів. Такий же легкий пшеничний напій, приготований на основі джерельно чистої води, ельзаського хмелю, ячмінного солоду. Головна особливість напою — спеції. Цедра апельсина та коріандр роблять не тільки смак напою, а й аромат унікальним.
  3. Bio Non Filtree, 5,5 % оберти. Світле нефільтроване пиво, виготовлене за органічною технологією. Смак напою насичений, багатий нотками хмелю та цитрусових плодів. Аромат — квітково-фруктовий.
  4. Kronenbourg Gold, 6,1 % оберти. Напій характерного золотистого відтінку, у смаку відчуваються хміль та солод різних сортів. У посмаку — свіжі фрукти.

Окрім традиційних хмільних напоїв Kronenbourg випускає і фруктові напої на основі пива. До них додають натуральний сік малини, ожини, апельсину та інших фруктів. Це ідеальний варіант для коктейлів та поціновувачів легких слабкоалкогольних напоїв.

Для ще глибшого розкриття смаку подавайте до пива Кроненбург солону червону рибу, свіжі фрукти, фісташки чи арахіс, в'ялену курку.