ISW: На Харківщині росіяни захопили ще одне село

Група російських озброєнців у селі
Група російських озброєнців у селі

Російські окупанти захопили село Глибоке на півночі Харківщини

За даними Інституту вивчення війни (ISW), російські окупанти, можливо, нещодавно захопили село Глибоке на північі Харківщини. Аналізуючи геолокаційні кадри, опубліковані 7 червня, аналітики прийшли до висновку, що російські війська просунулися на південь від Глибокого і, ймовірно, захопили це поселення.

Російські джерела надають суперечливу інформацію щодо успішності української армії у відбитті села. Проте росіяни припускають, що українські сили змогли витіснити російські війська з дачного району на північ від Липців і на південний захід від Глибокого.

Також ISW повідомляє, що 7 і 8 червня українські війська здійснили тактичні контратаки у Вовчанську на півночі Харківщини. Вони цитують німецьке видання Bild, яке повідомило, що українські війська відбили кілька кварталів міста у Вовчанську.

Нагадаємо, що втрати російської армії на Харківщині стали значними. Пропагандистські канали намагаються замаскувати цей факт, поширюючи відео з фейковою озвучкою, які нібито спростовують інформацію про втрати.

Російські війська також продовжують наступати на південний схід від Куп'янська і по лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна.

Аналітики вважають, що набуття нових резервів не дозволить російській армії здійснювати масштабні наступальні операції на кількох напрямках влітку. Ці нові сили не зможуть проводити дії як перша або друга Хвиля проникнення.

Читайте також