ISW пояснив, чому росіянам буде важко атакувати позиції ЗСУ західніше Авдіївки

Російській армії, ймовірно, буде складно продовжити свій похід на захід від Авдіївки Донецької області ближче до українських позицій. Про це стверджує американський Інститут вивчення війни (ISW).

Росіяни, ймовірно, зазнають значних втрат, якщо вирішать атакувати нові українські позиції на відкритому полі через велику концентрацію українських військ.

Окупанти, ймовірно, прагнуть ускладнити або завадити виведенню українських військ, щоб завдати їм оперативних втрат у цьому районі. Захоплення Авдіївки само по собі не дасть жодної оперативної переваги чи можливостей для значущих наступів.

Та аналітики ISW вважають, що українським силам може знадобитися контратака для організованого виведення військ з Авдіївки та стабілізації фронтової лінії.

Як повідомлялося, українські війська покидають Авдіївку, щоб уникнути оточення та зберегти життя і здоров'я військовослужбовців.

Наразі, о 21:00 16 лютого, у Авдіївці тривають важкі бої, а на коксохімічному заводі пожежа внаслідок атак російських військ.

Протягом останнього тижня російські сили активно діяли в районі Авдіївки, проте не досягли своїх оперативно-тактичних цілей. Хоча Росія утримує ініціативу і наносить удари по об'єктах критичної інфраструктури, вона не змогла досягти успіху.

Захисники Третьої окремої штурмової бригади в Авдіївці зізнаються, що борються проти переважаючої сили ворога. Проти них воює не менше 15 тисяч окупантів.

Тарнавський також розповів, що українські підрозділи з мінімальними втратами відступили з позицій на південній околиці Авдіївки. У разі необхідності буде здійснений маневр переходу на нові укріплені позиції на інших ділянках.

Збройні Сили України забезпечують логістичне забезпечення Авдіївки і немає заблокованих військових підрозділів по місту.

Читайте також:

  • Пекло в Авдіївці. Усе, що наразі відомо та що говорять захисники
  • Битва за Авдіївку: прогнози та ризики