ISW показав 245 військових об’єктів РФ, які могла б уразити Україна

245 військових об’єктів РФ, що загрожує Україні
245 військових об’єктів РФ, що загрожує Україні
Західні партнери не дозволяють Україні бити наданою ними зброєю углиб російської території.

Інститут вивчення війни (ISW) представив список об'єктів із зазначенням координат та інтерактивну карту, щоб проілюструвати обмеження США на використання Україною ракет Atacms.

За даними ISW, у радіусі дії Atacms є 245 російських військових і воєнізованих об'єктів, з яких лише 16 (6,5%) є авіабазами.

Аналітики ISW наголошують, що переміщення російських бойових літаків з аеродромів в радіусі дії Atacms не зменшує важливість українського запиту до США на застосування далекобійної американської зброї по території РФ.

Максимальний радіус дії українських Himars, які США дозволяють Україні обмежено використовувати в Росії, охоплює 20 об'єктів. Більшість, 225 об'єктів, знаходяться в радіусі дії Atacms, але не в радіусі дії Himars.

Зазначається, що понад 85% відомих російських військових об'єктів у зоні дії Atacms не є авіабазами.

З моменту отримання Україною ракет Atacms, Росія перебазувала 90% своїх літаків на військові бази за межами радіусу дії цих ракет.

Удари важливі для зниження військової спроможності Росії

Інститут вивчення війни оцінює, що удари ЗСУ далекобійною зброєю по російських військових цілях в тилу Росії мають вирішальне значення для зниження військової спроможності противника на фронті. Зняття обмежень на застосування западної зброї дозволить ЗСУ вразити багато важливих цілей.

ISW стверджує, що в межах досяжності ракет Atacms, які Сполучені Штати надали Україні, знаходяться щонайменше 250 російських військових і воєнізованих об'єктів. Тільки 17 з них є аеродромами, і малоймовірно, що з усіх інших 233 об'єктів російські військові перемістили активи.

Читайте також