ISW проаналізував, для чого ворог здійснює тактичний розворот через Авдіївку

Російські війська намагаються виконати тактичний розворот через Авдіївку

За повідомленням американського Інституту вивчення війни (ISW), окупаційні війська Росії планують тактичний розворот через Авдіївку, з метою змусити українські сили оборони залишити свої позиції в цьому населеному пункті.

ISW зазначає, що Збройні сили України ще не повністю відступили з Авдіївки і продовжують перешкоджати росіянам у досягненні більших успіхів ніж поступове просування окупантів.

За геолокаційними картами, РФ недавно продовжила своє просування та захопила позиції навколо Авдіївського коксохімічного заводу. Крім того, російські війська захопили українські укріплені позиції південніше Авдіївки, які довгий час були ціллю російської стратегії. Також повідомляється, що російські війська оточили позиції на південь від Авдіївки.

Один з цілей Росії - перерізати грунтові дороги, якими українські війська постачають позиції в Авдіївці з Ласточкиного та Північного. Проте поки що немає підтверджень з боку ISW щодо цього руху російських військ.

Несприятливе положення російських військ

Аналітики зазначають, що ця наступальна операція Росії в Авдіївці показує їхню нездатність провести успішне оперативне оточення або охоплення в Україні.

Вони пояснюють, що оперативне охоплення - це маневр, коли атакуючі сили намагаються уникнути основних оборонних споруд противника, щоб отримати контроль над об'єктами позаду цих споруд. Це дає можливість атакуючим силам знищити захисників на їхніх поточних позиціях.

Аналітики зазначають, що Росія не змогла досягти жодної з цих мет цілей в Авдіївці та невдачі з оточенням або охопленням українських військ повторювалися протягом всього вторгнення в Україну.

Втім, Росія витратила значну кількість ресурсів на захоплення Авдіївки, і, ймовірно, тепер їм знадобиться час на відновлення та підготовку до подальших наступальних дій в цьому районі.

Сили оборони України продовжують оборонну операцію в Авдіївці і стримують просування противника. У місті тривають запеклі бої.

Між іншим, Третя окрема штурмова бригада була терміново передислокована з метою підсилення українських військ у районі Авдіївки.

Читайте також:

  • Пекельні бої біля Авдіївки: Білий дім звернувся до Конгресу
  • Ситуація є критичною. Білий дім заявив, що Авдіївку можуть окупувати