ISW: Росіяни влаштували чотири механізовані атаки на Донеччині

Механізовані атаки Росії на Донеччину
Механізовані атаки Росії на Донеччину

Російські війська проведені механізовані атаки в Донецькій області

На Харківщині продовжуються бої, але російська сторона також проводить атаки на Донецькому напрямку. Інститут вивчення війни повідомив, що було здійснено чотири механізовані атаки ротних і менших підрозділів. Незважаючи на це, вони не досягли значних успіхів і ймовірно, мали на меті перевірити обороноздатність України після боїв на Харківщині.

Відеозаписи, опубліковані, свідчать про посилені взводні механізовані атаки на декількох напрямках: схід від Часового Яру, схід від Новопокровського, біля Новомихайлівки та в Старомайорському.

За даними Інституту, російські війська лише незначно просунулися на схід від Новопокровського та Старомайорського. Подальших просувань поблизу Часового Яру та Новомихайлівки не було. Останніми днями російські війська збільшили темп атак у напрямку Покровська.

Аналітики інституту відзначають, що ці атаки є обмеженими порівняно з попередніми. Ймовірно, це свідчить про бажання перевірити обороноздатність України на Донецькому напрямку.

Додаткову загрозу створюють російські наступальні дії на півночі Харківської області. Вони могли використати нестачу живої сили і техніки в Україні перед отриманням західної військової допомоги.

Зазначено, що російські війська перевіряють лінію фронту в Донецькій області, шукаючи слабкі місця.

Джерело: Українська правда

Читайте також