ISW: Російські розвідувальні безпілотники можуть залітати у глибокий український тил

ISW: Російські розвідувальні безпілотники можуть залітати у глибокий український тил

Російські війська можуть використовувати безпілотники для розвідки в глибокому українському тилу через недостатню кількість протиповітряних оборонних комплексів (ППО) в Україні. Про це повідомлено Інститутом вивчення війни (ISW).

Королівський об'єднаний інститут оборонних досліджень (RUSI) повідомив 14 травня, що Україна змушена була компенсувати зменшення поставок протиповітряних ракетних комплексів (ЗРК), що дозволяє російським розвідувальним безпілотникам літати вільніше в українському тиловому регіоні, зокрема над Харковом, і оптимізувати розвідувальну вогневу систему російських військ.

RUSI заявляє, що зменшення поставок протиповітряних систем змушує Україну ухвалювати складні рішення щодо розстановки ППО над критично важливими об'єктами інфраструктури в тилу або на передовій.

RUSI підкреслює, що раніше добре забезпечені українські війська змогли обмежити можливості російської розвідки протягом більшості вторгнення.

Російські війська проводили масштабну повітряну компанію проти Харкова в рамках своїх наступальних операцій на півночі міста Харків та використовували удари планеруючих бомб для підтримки наземних маневрів в області.

Російські війська, зокрема, використовували удари планеруючих бомб з тактичною метою при захопленні Авдіївки. Українським військам потрібні протиповітряні системи західного виробництва для знищення російських розвідувальних безпілотників в тилу та на передовій, а також для розгрому оптимізованої російської ППО, яка забезпечує російське тактичне просування уздовж фронту.

Нагадаємо, наступ окупаційної армії в Харківській області може мати за мету розтягнення українських резервів, особливо в районах Краматорська та Покровська.

Крім того, Україна готується до великого наступу російських військ на північному сході в найближчі тижні.

На Харківщині триває оборона українських територій. Силам оборони та безпеки України, усім задіяним підрозділам, вдалося частково стабілізувати ситуацію. Росія буде потужно атакувати на різних ділянках фронту ще протягом тижня або двох. Про це заявив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов.

Як повідомлялося, українська розвідка знала про плани російських окупантів щодо наступу в Харківській області. Відповідні органи були проінформовані. За даними розвідки, з урахуванням значних втрат противника на Харківському напрямку, які тільки зростатимуть, здача в полон або перехід на бік України є розумною альтернативою для російських військовослужбовців, які перебувають там.

Читайте також:

  • Зеленський: Нашим силам вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська
  • РФ може затягнути війну ще на роки: експерт спрогнозував тривалість конфлікту
  • Оборонний вал на Харківщині. Великий «розпил» у деталях

Читайте також: