ISW розкрив, на кого російські генерали хочуть спихнути провину за воєнні злочини

За даними Інституту вивчення війни (ISW), російські високопосадовці намагаються покласти відповідальність за воєнні злочини в Україні на командирів середньої та нижчої ланок.

Аналітики зауважують, що російське міноборони опублікувало кадри, де генерал-полковник Андрій Мордвічов, командувач Центрального угрупування військ РФ, доповідає міністру оборони Росії Сергію Шойгу про захоплення 200 українських військовополонених під Авдіївкою. Шойгу вимагав, щоб російські війська поводилися з полоненими гуманно, «як вони це завжди робили», з Мордвічовим та іншими російськими офіцерами.

За оцінками аналітиків, Сергій Шойгу та Володимир Путін, мабуть, хвилюються міжнародними наслідками дій своїх підлеглих стосовно російських військових злочинів. Можливо, вони прямо звернулися до українських військовополонених, маючи на увазі увагу міжнародної спільноти до російських звірств в Україні.

За даними американської розвідки, кількість загиблих росіян в Україні почала значно зростати у жовтні 2023 року. З початку повномасштабного вторгнення окупанти втратили понад 300 тис. осіб.

Варто зазначити, що Збройні сили України ведуть бої з окупантами по всьому фронту. Російські війська продовжують наближатися до Бахмута, Ласточкиного та Роботиного на тлі позиційних боїв.

Триває 732-а доба повномасштабної війни Росії проти України. За минулу добу відбулося 84 бойових зіткнення.