ISW: звинувачення України в атаці на «Крокус» може загрожувати внутрішній безпеці РФ

Атака "Ісламської держави Хорасан" на "Крокус Сіті Холл" являється провалом російських розвідувальних та правоохоронних органів - експерти

Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що атака "Ісламської держави Хорасан" на "Крокус Сіті Холл" в Москві 22 березня є провалом російських розвідувальних та правоохоронних органів. За даними аналітиків, наявні докази з відкритих джерел не підтверджують жодної складнішої теорії змови проти Росії або всередині неї. Тому звинувачення України в атаці може погрожувати внутрішній безпеці Росії та життю її громадян.

Експерти ISW вважають, що Кремль та його пропагандисти свідомо ігнорують загрозу, яку становлять терористичні операції на території Росії, щоб натомість покласти акцент на неправдиві звинувачення проти України.

ISW зробив такі ключові висновки:

  • Атака "Ісламської держави Хорасан" на "Крокус Сіті Холл" є провалом російських розвідувальних та правоохоронних органів. Звинувачення України в атаці може загрожувати безпеці Росії та громадянам.
  • Міністерство оборони Росії підтвердило призначення генерал-лейтенанта Еседулли Абачева заступником командира Ленінградського військового округу через реорганізацію Західного військового округу.
  • Українські офіційні особи заявили, що український удар по Севастополю завдав більше шкоди, ніж повідомлялося спочатку.
  • Кремль продовжує використовувати давно спростовані наративи для дискредитації України та підриву її підтримки з боку Заходу.
  • 25 березня російські війська здійснили просування поблизу Авдіївки.

Президент Франції Макрон також заявив, що організатори теракту в "Крокус Сіті Холл" раніше здійснювали спроби нападу на Францію.