Із Говерли зійшла лавина: рятувальники показали фото

Снігова лавина на Говерлі

У неділю, 7 квітня, з височини українських Карпат – Говерли спустилася снігова лавина. Щасливо, ніхто не постраждав. Про це повідомляє Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області. Конус лавини перекрив витік річки Прут.

«Сьогодні з гори Говерла лавина мокрого снігу зійшла з снігової дошки повної глибини об’ємом 274400 куб. метрів. Постраждалих немає», – сказано у повідомленні.

Рекордна температура в Києві

У неділю, 31 березня, у Києві зафіксували рекордну температуру повітря. За даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, максимальна температура досягла 25,3°С, що на 2,9°С вище попереднього рекорду. Середньодобова температура становила 16,9°С, що також перевищило попередній рекорд 1968 року на 1,6°С. Така температура відповідає показникам на 23 травня.

Пил із Сахари

Віддування пилу із Сахари досягло території України. Це може бути небезпечне для людей з респіраторними захворюваннями, похилого віку та дітей. За даними синоптиків, хвиля тепла з західного Середземномор'я, яка донесла високі температури повітря в останні дні, також приносить пил із Сахари. Рекомендується закривати вікна, щоб уникнути негативних наслідків для здоров'я.