Ізраїль дозволив першу за два місяці медичну евакуацію з Сектору Гази

Ізраїль дозволив першу за два місяці медичну евакуацію з Сектору Гази

Ізраїль дозволив медичну евакуацію 68 осіб із Сектору Гази

Наразі, ізраїльська влада дозволила 68 особам, серед яких є 19 хворих або поранених дітей та їхній супровід, виїхати з Сектору Гази до Єгипту. Це сталося вперше після закриття єдиного шляху перетину у травні, коли Ізраїль захопив контроль над територією. Про це повідомляє The Associated Press.

Дев'ятимісячна війна між Ізраїлем та ХАМАСом руйнує сектор охорони здоров'я Гази та примушує багато лікарень закрити свої двері. Представники медичного персоналу повідомляють, що тисячі людей потребують лікування за кордоном, зокрема сотні з них потребують невідкладної допомоги.

COGAT, ізраїльський військовий орган, відповідальний за цивільні справи в Палестині, заявив, що евакуація була проведена за участю офіційних осіб з Сполучених Штатів, Єгипту та міжнародної спільноти.

Діти та їхній супровід покинули Сектор Гази через вантажний пункт Керем-Шалом. Пацієнти повинні були продовжити свою поїздку до Єгипту, а потім далі за кордон для отримання необхідного лікування.

Члени родин сумують за своїми дітьми в лікарні Насера в місті Хан-Юніс на півдні Гази. Багато сімей занепокоєні, оскільки більшість родичів залишилися в Газі і навіть тим, кому дозволено було супроводжувати пацієнтів, не знали, куди саме вони направляються.

Нагадаємо, що ізраїльські війська проводять атаки на північ і південь Гази з метою висунути ХАМАС з Рафаху. Після завершення цієї операції, вони планують перейти до менш масштабних операцій в анклаві.

За інформацією ізраїльських джерел, наземна та повітряна кампанія Ізраїлю проти Гази почалася після того, як бойовики ХАМАС прорвалися на південь Ізраїлю 7 жовтня, убивши при цьому близько 1200 людей і захопивши понад 250 заручників. Відповідно, того ж дня ХАМАС здійснив ракетний обстріл по Ізраїлю.

Читайте також: