Ізраїльська стратегія перемоги: приниження Хезболли, Ірану та критика США - ЗМІ

Ізраїльська стратегія перемоги: приниження Хезболли, Ірану та критика США - ЗМІ
Ізраїльська стратегія перемоги: приниження Хезболли, Ірану та критика США - ЗМІ

Сили оборони Ізраїлю показують світу, як перемагати терористів. Уряд Ізраїлю залишається спрямованим на свою мету: розгромити терористів і відновити безпеку по всьому своєму північному кордону з Ліваном.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нетаньяху розуміє, що він бореться не лише за майбутнє Ізраїлю, а й за своє особисте майбутнє. Він залишається політично стійким в цьому складному середовищі, що дозволяє йому зосередитися на складних завданнях, необхідних для перемоги над терористами. Багато ізраїльтян звинувачують його і його апарат безпеки у жахливому нападі ХАМАСу 7 жовтня, пише The Telegraph.

Іран, очевидно, створив цю ситуацію, розпалюючи ненависть протягом багатьох років. Так само, як Путін загрожував західній підтримці України ядерною війною, Іран намагався тримати Ізраїль та його союзників під контролем, загрожуючи ескалацією та джихадистським насильством по всьому Близькому Сході та західних столицях. Ізраїль ігнорував ці загрози і приглушені заклики США уникати ескалації.

Аятоли тепер розуміють, що Ізраїль здатен завдати набагато сильнішого удару, ніж вони можуть відповісти.

Іран, надаючи підтримку своїм проксі по всьому Аравійському півострові, сподівався підкорити Ізраїль. Вони знехтували своєю власною обороною. У них немає "залізного купола", що захищає Тегеран від ізраїльських ракет. Ймовірно, вони передали занадто багато ракет і безпілотників Росії в надії отримати ядерні технології, хоча вони наразі не мають їх, коли вони їм найбільше потрібні.

Можливо, Білий дім почуває приниження, оскільки Нетаньяху проігнорував позицію "не конфронтувати для запобігання ескалації" Байдена. Але, як справжньому другові, США допомогли захистити Ізраїль від іранської атаки, так само, як і Великобританія.

Аналогічно, червона лінія Обами щодо хімічної зброї в Сирії в 2012 році була неоднозначною, що дозволило Асаду залишатися при владі після сотень хімічних атак. Фактично, можна сказати, що Асад продовжує утримувати владу через використання хімічної зброї.

Можна бачити, що Байден розуміє блеф Путіна. Після безлічі порожніх ядерних загроз, Байден повинен дозволити Зеленському безпосередньо націлитися на Путіна.

Читайте також

Що подивитися у Вашингтоні за 1, 2 та 3 дні
сьогодні, 14:40 40 переглянули
Огляд достопримічательностей Вашингтона за 1-3 дні