Ізраїльський стартап першим у світі запустив систему, яка добуває воду з повітря

Автоматична система видобуває питну воду
Автоматична система видобуває питну воду

Стартап H2OLL запустив систему виробництва води з повітря для бедуїнської громади

Стартап H2OLL запустив комплексну систему виробництва якісної води з повітря в пустелі Негеві. Ця система має на меті розвиток сталого землеробства і частково задовольнятиме потреби бедуїнської громади. Технологія дозволяє отримувати воду з повітря протягом усього року, навіть у посушливих та пустельних районах. Зараз система здатна виробляти до 1000 літрів води на добу, при цьому вона енергоефективна.

Стартап H2OLL був створений двома професорами Техніону, Ераном Фрідлером та Давидом Бродаем, і пізніше їм приєднався доктор Халід Гомед. Команда стартапу розпочала також краудфандингову кампанію, в результаті якої зібрала понад чотири мільйони шекелів ($625 тис.). Зараз проєкт розшукує фінансування для виходу на міжнародний ринок, використання сонячної енергії та розробки системи, яка зможе виробляти 10 тис. літрів води на день.

Науковці також з'ясували, що мікропластик негативно впливає на людський мозок. Дослідження, проведене у 2024 році, виявило більше дрібних часток пластику в мозку, ніж в попередніх дослідженнях.

Читайте також

В Instagram з’являться нетипові акаунти
вчора, 14:41 209 переглянули
Акаунт в Instagram з нетиповими зображеннями